Rozhodli jste se pro fotovoltaiku? Poradíme vám jak dále

Pokud přemýšlíte o tom, že by střeše vašeho domu slušely fotovoltaické panely, máte pravděpodobně celou řadu otázek. Zároveň pravděpodobně tušíte, že k dosažení státní dotace musíte splnit několik podmínek.

Fotovoltaika: Na co se lidé často ptají?

Pojďme si společně projít nejčastější dotazy a základní podmínky, které je potřeba splnit

Co mi fotovoltaika přinese?

Ve zkratce: Energetickou soběstačnost, snížení provozních nákladů a úsporu elektřiny. A samozřejmě také dobrý pocit z toho, že pro život využíváte „čistou“ energii z obnovitelného zdroje energie. 

Pomůžu fotovoltaickou elektrárnou na klíč životnímu prostředí?

Určitě. Elektřina ze slunce je „čistá“ energie. A už 1 solární panel na střeše vašeho domu dokáže vyrobit ročně tolik energie, kolik odpovídá 300 pracím cyklům.

Jaké základní podmínky musím splnit, abych mohl čerpat dotaci?

Díky státním dotacím Nová zelená úsporám můžete získat na fotovoltaiku v ‍případě kombinace s domácí nabíječkou Wallbox a ‍vlastním elektrickým ohřevem vody s ‍minimální zásobou 120 ‍l lze čerpat až 212 ‍500 Kč. O to, aby se všechna dotační pravidla dodržela, se starají naši odborníci. Vědět byste ale měli, že:

  • Instalaci fotovoltaiky na dům řeší program Nová zelená úsporám v části (podoblasti) C.3. Právě tady najdete informace o výši podpory a základní podmínky.
  • Solární panely je možné instalovat jak na stávající rodinné domy, tak i novostavby. Instalace je možná i na přístavby, jako jsou garáž nebo stodola. Ty ale musí s domem souviset a musí stát na stejném pozemku.
  • Pro výběr správného fotovoltaického systému je zásadní vědět, jaká je spotřeba elektřiny ve vaší domácnosti. Roční spotřebu velmi snadno zjistíte na roční faktuře za elektřinu.
  • Díky dotacím můžete zpátky získat až 50 % z celkových nákladů, které vynaložíte na pořízení fotovoltaického systému a jeho instalaci. Nezapomeňte ale doložit všechny potřebné dokumenty.

Aby všechno klaplo na jedničku, spojte se s námi. Postaráme se o to, aby úřední šiml neřehtal nahlas a vy jste získali to nejlepší možné řešení.

 

Zpět na blogové články